Înălțimea biroului trebuie să fie corect adaptată la dimensiunile fiecărui utilizator. Alegerea biroului potrivit pentru copiii dumneavoastră este o sarcină extrem de importantă, deoarece acesta poate avea un impact semnificativ asupra sănătății, confortului, productivității și bunăstării generale în timpul studiului sau a altor activități.
Biroul trebuie să aibă o dimensiune adecvată vârstei şi înălțimii copilului dumneavoastră. Căutați un birou care să îi permită să stea aşezat confortabil, cu picioarele pe podea și cu brațele la un unghi de 90 de grade atunci când scrie sau tastează. Birourile cu înălțime reglabilă sunt opțiuni excelente, deoarece pot crește odată cu copilul dumneavoastră.De exemplu, dacă înălțimea copilului dumneavoastră este de 119 cm, ideal ar fi să aibă o masă cu înălțimea de 53 cm, dar şi un scaun adecvat pentru această înălțime. O masă de de 66 cm înălțime este potrivită pentru o persoană cu înălțimea de 157 cm dacă lucrează de pe scaun. Tot o masă de 66 cm înălțime este potrivită pentru un copil cu înălțimea de 110 cm dacă lucrează din picioare.
De asemenea, blatul pentru lucru ar trebui să fie suficient de spațios pentru a găzdui materialele de studiu și un computer, dacă acesta este necesar.
Acordați atenție ergonomiei biroului. Ar trebui să permită o postură bună, cu partea superioară a monitorului (dacă se folosește unul) la nivelul ochilor și brațele într-un unghi confortabil atunci când copilul tastează sau scrie. Din acest motiv și noi recomandăm birourile care vin cu caracteristici reglabile și care pot fi benefice pe măsură ce copilul dumneavoastră crește.
Important de reținut este faptul că un post de lucru, chiar și pentru copii, ca ansamblu scaun – masă, se consideră complet adaptat ergonomic doar în condițiile în care și blatul mesei poate fi reglat în înălțime. În oferta GreenForest avem disponibile atât birouri reglabile din gama Tehno T, dar și scaune ergonomice pentru copii.
Dacă este posibil, vizitați un magazin fizic pentru a vedea și a încerca biroul și scaunul (dacă vă interesează un ansamblu) și lăsați copilul să le încerce pentru a vă asigura că îi sunt potrivite și implicit confortabile. Astfel aveți ocazia să implicați copilul în procesul de luare a deciziei și să țineți cont de preferințele acestuia.
În funcție de vârsta copilului dumneavoastră și de obiceiurile de studiu ale acestuia, ar putea avea nevoie de sertare, rafturi sau compartimente pentru a-și păstra organizate cărtile, articolele de papetărie sau alte bunuri. În această situație, indicat este să luați în calcul completarea postului de studiu cu corpuri pentru depozitare.
Optați pentru un birou realizat din materiale rezistente și durabile, deoarece, pentru că sunt energici, copiii pot fi destul de activi și pot folosi biroul pentru diverse activități în afara studiului.
Dacă sunteți în căutarea unei soluții pe termen lung, luați în considerare un birou care poate fi ajustat sau reutilizat pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, iar nevoile lui se schimbă. Acest aspect poate fi avantajos și din punct de vedere financiar.
Rețineți că un birou bun poate contribui la un mediu de învățare pozitiv și poate ajuta copilul să dezvolte obiceiuri sănătoase de studiu. Luând în considerare acești factori, poți alege un birou care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor copilului tău.