Importanța scaunului ergonomic

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Importanța scaunului ergonomic

4c819365 c74f 4520 9fb4 0b22929374b8

 

Menționam în articolul precedent că un post de lucru complet adaptat ergonomic înseamnă ca întreg ansamblul masă-scaun să se poată adapta pe nevoile utilizatorului. Astăzi, voi aduce în discuție importanța folosirii scaunului ergonomic şi ce să urmăreşti atunci când îți achiziționezi unul.

Cum să stai aşezat corect?

Cea mai mare capacitate de concentrare intelectuală este cea în postura așezat pe scaun, iar consumul energetic al organismului este mai scăzut stând în această poziție.

Scaunele ergonomice distribuite de GreenForest se pot regla în funcție de nevoile şi preferințele utilizatorului, dar pentru a putea beneficia de toate acestea este important să cunoaştem cum să stăm aşezați corect. Ce poate să fie atât de complicat? Nimic nu este complicat, doar că fiecăruia dintre noi, din diverse motive, i se întâmplă să adoptăm poziții greşite pe scaun, iar acest aspect poate avea consecințe negative asupra stării noastre de sănătate şi implicit asupra performanței de lucru.

Atunci când se stă pe scaun picioarele trebuie să fie în contact cu pardoseala pentru ca greutatea corporală sa fie preluată şi de către picioare. Unghiul astfel format de poziția picioarelor trebuie să fie de aproximativ 90 de grade. Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este că nu se stă aşezat pe scaun cu picioarele încrucişate deoarece această poziție poate creşte presiunea sanguină. Sprijinirea pe o suprafață cât mai mare a șezutului şi a spatelui are o importanță majoră pentru evitarea suprasolicitării coloanei vertebrale. Brațele corpului trebuie să fie în poziție paralelă cu podeaua şi sprijinite pe brațele scaunului. Stai drept și evită să te apleci. Gâtul trebuie să fie într-o poziție relaxată și neutră, la fel ca restul corpului.

Ce să urmăreşti atunci când achiziționezi un scaun ergonomic?

Un scaun de birou este necesar să se poată regla în funcție de statura fiecărui utilizator. În acest sens, voi prezenta mai jos câteva aspecte care trebuie luate în calcul atunci când îți alegi scaunul de lucru.

  1. Reglarea înălțimii

De obicei, orice scaun de birou se poate regla pe înălțime. Acest lucru este util tocmai pentru că doar aşa poți obține acel unghi de 90 de grade despre care am menționat mai devreme în articol. În cazul în care nu este posibilă adaptarea înălțimii scaunului și a biroului sincronizat este bine să se folosească un suport pentru picioare.

  1. Reglarea adâncimii şezutului 

Mai exact, aceasta se referă la reglajul față-spate al şezutului. Avantajul acestei funcții este că spatele genunchiului nu va suporta presiune din partea scaunului. Tot această funcție este utilă pentru a ajusta şezutul în funcție de lungimea picioarelor astfel încât o suprafață cât mai mare a corpului să se sprijine pe scaun.

  1. Sistemul pentru mişcarea tridimensională

Mişcarea tridimensională la nivelul şezutului ajută la circulația de nutrienți prin coloana vertebrală, la o circulație sanguină cât mai bună şi, evident, la reducerea suprasolicitării discurilor intervertebrale.

  1. Reglarea brațelor 

Postura poate să-ți fie afectată în cazul în care pe termen lung nu se ține cont de reglarea cotierelor scaunului. Din acest motiv este bine ca acest tip de reglaj să se poată face măcar pe înălțime.

  1. Reglajul spătarului

Este important să te mişti față-spate cât mai mult când stai pe scaun, adică să laşi spătarul liber la mişcare. De asemenea, spătarul trebuie sa aibă o curbură ca suport lombar și să fie reglabil pe înălțime. Mecanismul Syncron pentru păstrarea corectă şi permanentă a unghiului dintre şezut și spătar este şi el foarte important.

  1. Reglajul tetierei

Există scaune care oferă sprijin în zona cervicală, este un aspect util pentru cei cu deformări la coloană. De asemenea, tensiunile care pot provoca dureri de cap sunt reduse dacă se foloseşte o tetieră.

Nu uitați! Pauzele de mișcare de 5-10 minute la fiecare oră prin ridicarea de pe scaun și mersul la o plimbare scurtă sau realizarea oricărui alt tip de exercițiu fizic este acțiunea cu cel mai mare impact pozitiv asupra sănătății.

Importanța scaunului ergonomic pentru sănătate este înțeleasă şi de către GreenForest. Din acest motiv venim în întâmpinarea clienților cu o gamă largă de produse care să le satisfacă nevoile. Oferta noastră cuprinde scaune ergonomice operative, executive şi chiar şi industriale.

 

sitness-45-4.jpg (600×801)           standstar.jpg (768×1008)

 

Scaun operativ Sitness 45 ST99UX  Scaun executiv RS1 RS90F AD0   Scaun industrial Standstar 70599-0

 

 

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro