Workplace Lab, o initiativa de cercetare si comunicare colaborativa

Workplace Lab, o initiativa de cercetare si comunicare colaborativa

Workplace Lab este un demers colaborativ de cercetare și comunicare în sfera Workplace Management-ului inițiat de GreenForest, Facultatea de Management în Producție și Transporturi din UPT (Universitatea Politehnica din Timișoara) și ROFMA (Asociația Română de Facillity Management).

Principalele direcții de acțiune ale inițiativei sunt organizarea întâlnirilor de Facility Management – “FM Club” și desfășurarea cercetării “Generations@Work”.

Cercetarea Generations@Work are ca obiectiv identificarea de soluții pentru integrarea multigenerațională la locurile de muncă din birouri. Focusul principal va fi pe integrarea noilor generații de “nativi digitali” la locurile de mucă avînd în considerare diferențierea culturală și socială pe care doresc să o cultive, pe de o parte și pe de altă parte, deprinderile scăzute de rezistență la efort prelungit necesare în realizarea unor proiecte profesionale sustenabile, de durată.

Cercetarea va avea două etape:

  • Analiză sistematică a motivațiilor și factorilor de satisfacție și împlinire în muncă a diverselor generații existente în prezent în câmpul muncii și în formare profesională (elevi liceu, studenți). Analiza se va baza pe interviuri directe one to one și pe focus grupuri mixte cu persoane din diverse generații.
  • Idnetificarea de soluții atât din punct de vedere psiho-social – HR, cât și din sfera facilităților tehnice, dotări și spații – FM care să cultive dezvoltarea de deprinderi necesare colaborării și atingerii rezultatelor în muncă.

Întâlnirile FM Club se organizează periodic între cercetători, designeri, arhitecți din sfera workplace managementului și practicanți FM, HR cu două subiecte principale în fiecare întâlnire:

  • Un studiu de caz al unui proiect de birouri local implementat de un practicant FM cu aspecte pozitive și negative întâlnite în implementare, ca schimb de experiență pentru învățare, având ca loc principal de întâlnire spațiul de tip “colaborativ” GreenForest.
  • Dezbaterea unei teme de cercetare locale sau internaționale din sfera workplace managementului și viitorului muncii din birouri.

Mai multe detalii se pot obține pe e-mail de la marketing@greenforest.ro.

PhD Sebastian Capotescu

Inițiator Proiect

WorkplaceLab