Workplace Lab, o initiativa de cercetare si comunicare colaborativa

Ultimile Articole

spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]
recon

RECON – gamă nouă de mobilier office

Toamna aduce vești bune, lansăm o nouă gamă de mobilier pentru birou! Mesele de meeting și birourile din gama RECON adaugă valoare prin designul simplu și elegant, prin calitatea materialelor [...]

Workplace Lab, o initiativa de cercetare si comunicare colaborativa

WorkplaceLab

Workplace Lab este un demers colaborativ de cercetare și comunicare în sfera Workplace Management-ului inițiat de GreenForest, Facultatea de Management în Producție și Transporturi din UPT (Universitatea Politehnica din Timișoara) și ROFMA (Asociația Română de Facillity Management).

Principalele direcții de acțiune ale inițiativei sunt organizarea întâlnirilor de Facility Management – “FM Club” și desfășurarea cercetării “Generations@Work”.

Cercetarea Generations@Work are ca obiectiv identificarea de soluții pentru integrarea multigenerațională la locurile de muncă din birouri. Focusul principal va fi pe integrarea noilor generații de “nativi digitali” la locurile de mucă avînd în considerare diferențierea culturală și socială pe care doresc să o cultive, pe de o parte și pe de altă parte, deprinderile scăzute de rezistență la efort prelungit necesare în realizarea unor proiecte profesionale sustenabile, de durată.

Cercetarea va avea două etape:

  • Analiză sistematică a motivațiilor și factorilor de satisfacție și împlinire în muncă a diverselor generații existente în prezent în câmpul muncii și în formare profesională (elevi liceu, studenți). Analiza se va baza pe interviuri directe one to one și pe focus grupuri mixte cu persoane din diverse generații.
  • Idnetificarea de soluții atât din punct de vedere psiho-social – HR, cât și din sfera facilităților tehnice, dotări și spații – FM care să cultive dezvoltarea de deprinderi necesare colaborării și atingerii rezultatelor în muncă.

Întâlnirile FM Club se organizează periodic între cercetători, designeri, arhitecți din sfera workplace managementului și practicanți FM, HR cu două subiecte principale în fiecare întâlnire:

  • Un studiu de caz al unui proiect de birouri local implementat de un practicant FM cu aspecte pozitive și negative întâlnite în implementare, ca schimb de experiență pentru învățare, având ca loc principal de întâlnire spațiul de tip “colaborativ” GreenForest.
  • Dezbaterea unei teme de cercetare locale sau internaționale din sfera workplace managementului și viitorului muncii din birouri.

Mai multe detalii se pot obține pe e-mail de la marketing@greenforest.ro.

PhD Sebastian Capotescu

Inițiator Proiect

WorkplaceLab

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro