Wellbeing la birou

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Wellbeing la birou

pexels fauxels 3184418

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală și emoțională a angajaților. Crearea unui mediu de lucru pozitiv și sănătos poate duce la creșterea productivității, a satisfacției profesionale și a fericirii generale.

Cum se poate crea un mediu de lucru potrivit conceptului de wellbeing?

În continuarea articolului voi prezenta câteva aspecte cheie de care să țineți cont în promovarea stării de bine la locul de muncă.

În primul rând, asigurați-vă că spațiile de lucru sunt proiectate ergonomic pentru a reduce riscul de suprasolicitare fizică și disconfort. Oferiți angajaților dumneavoastră birouri reglabile pentru a promova o poziție bună la postul de lucru.

Când luați în considerare amenajarea și designul spațiului de birou, includeți zone de lounge cu scaune sau canapele confortabile, cu un decor care să fie estetic, întregit de plante naturale, cunoscute ca fiind aducătoare de energie pozitivă.

Totodată, când vine vorba despre amenajarea unui spațiu office, țineți cont și de gestionarea zgomotului. Pentru  birourile open space, cabinele acustice reprezintă una dintre soluțiile care ar putea să le ofere angajaților intimitate pentru a da un telefon, liniște pentru întâlniri restrânse și scurte sau pur și simplu pentru momente când au nevoie să se focuseze mai mult asupra unei sarcini.

Maximizați accesul la lumina naturală la locul de muncă, deoarece aceasta poate stimula starea de spirit și nivelul de energie. Dacă lumina naturală este limitată, luați în considerare suplimentarea acesteia cu un lampadar sau o lampă de birou reglabilă.

Încurajați-vă angajații să ia pauze regulate și să se miște. Statul așezat pentru perioade lungi de timp poate avea efecte negative asupra sănătății, așa că oferiți-le oportunități pentru plimbări scurte și relaxare.

O bucătărie sau un open bar, unde să aibă acces la gustări și băuturi hrănitoare, este un plus pentru starea de bine a angajatilor. Opțiunile de alimentație sănătoasă pot spori energia și concentrarea, reducând tentația de a consuma alimente dulci sau nesănătoase.

Când vine vorba despre comunicare, este important să mențineți angajații informați despre obiectivele companiei, schimbări și evoluții. Comunicarea transparentă poate reduce incertitudinea și anxietatea. Totodată, încurajați comunicarea deschisă și adunați feedback de la angajați pentru a înțelege preocupările și nevoile lor de bunăstare. Utilizați aceste informații pentru a face îmbunătățirile necesare. Susțineți sentimentul de comunitate și colaborare între angajați. Organizați activități care să îi aducă împreună, teambuilding-uri, evenimente sociale sau amenajați spații în care aceștia pot interacționa.

Asigurați-vă că rolurile, responsabilitățile și așteptările de performanță sunt bine definite. Incertitudinea și sarcinile excesive de muncă pot contribui la stres și epuizare. Pentru a crește moralul și satisfacția în muncă, este indicat să recunoașteti și să recompensați angajații pentru contribuțiile și realizările lor.

Luați în calcul și oferirea sprijinului pentru creșterea personală și profesională a angajaților prin oferirea de oportunități de formare și dezvoltare. Acest fapt poate crește satisfacția și motivația în muncă.

În implementarea strategiilor de reducere a stresului, pe lângă amenajarea zonelor de relaxare despre care am menționat mai sus, puteți include și spații de meditație sau cursuri de yoga. Luați în considerare promovarea tehnicilor de gestionare a stresului și oferirea de sprijin pentru sănătatea mintală.

Orele de lucru flexibile sau opțiunile de lucru la distanță pentru a se potrivi nevoilor angajaților, cum ar fi responsabilitățile familiale sau reducerea timpului petrecut în timpul navetei, sunt opțiuni care pot influența starea de wellbeing.

Încurajați angajații să mențină un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată. Evitați să vă așteptați să fie disponibili în mod constant după programul de lucru.

Promovarea wellbeing-ului la birou este un proces continuu care necesită angajament atât din partea angajaților, cât și a angajatorilor. Prin prioritizarea acestor strategii, organizațiile pot crea un mediu de lucru pozitiv și favorabil, care să fie în beneficiul tuturor.

 

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro