Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Sustinem TM 2023

Sustinem TM 2023

Timișoara preia titlul de Capitală Europeană a Culturii a anului 2023. În weekend-ul 17-19 februarie vor avea loc peste 130 de evenimente care vor include spectacole memorabile, artă curajoasă și idei care schimbă lumea.

GreenForest, prin intermediul Societății ErgoWork, susține programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii pe parcursul întregului an. În cadrul deschiderii, sprijinul logistic ErgoWork şi GreenForest  se îndreaptă către Școala Gimnazială 7, zona Lipovei, care vă va aștepta la teatru cu păpuși gigant și activități cu elevi și invitați. Evenimentul va avea loc în intervalul 16:00-18.30 şi va fi cu acces gratuit. Proiectul ”Școala 7 – Porți deschise spre Europa” își propune să accentueze faptul că școala poate fi un promotor al valorilor și al tradițiilor locale în context european. Activitățile proiectului delimitează cinci zone în care participanții sunt deschiși dialogului intercultural: Selfie Zone (promovarea evenimentului în mass-media), Workshop Zone (ateliere creative circumscrise temei proiectului), Video Zone (prezentări multimedia legate de Timișoara în context european), Expo Zone (expoziție de artă plastică), Talent Zone (spectacol multi-etnic). Tematica acestor activități se încadrează obiectivelor programului dezvoltat de Societatea ErgoWork “Meaning and Fusion of Work”, unde GreenForest este de asemenea partener.

În cadrul Programului deschiderii Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii sunt așteptați să participe, alături de urbea Timişoarei,  ambasadori, comisari europeni, oficialități naționale și internaționale. Vor fi evenimente numeroase şi complexe care se vor adresa unui public larg şi al cărui obiectiv este să ne aducă împreună prin cultură.

Ceremonia de Gală a Deschiderii Timișoara 2023, va avea loc în 17 februarie, la ora 17:00, în interiorul Palatului Culturii (Sala Mare). După discursurile susținute în cadrul galei, vor urma concerte susținute de doi mari pianiști Andrei Irimia, unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani de pian din România, precum și compozitorul și pianistul olandez Joep Beving, devenit o senzație în lumea streaming-ului muzical contemporan. Deoarece nu se vor pune la vânzare bilete pentru acest eveniment, îl puteți urmări live pe TVR1 sau pe ecranele ecrane LED de mari dimensiuni, amplasate în Piața Victoriei și Piața Libertății.

GreenForest, alături de ErgoWork, mai recomandă, din activitățile de deschidere, vernisajul Oglindirea ecosistemului, Bright Cityscapes, în data 18 februarie, începând cu orele 18, la FABER. Bright Cityscapes a fost inițiat cu scopul de a crea un laborator de design pentru orașul Timișoara – unul interesat să observe, să răspundă și să acționeze la urgențele contemporane, prin discipline precum cea de design, arhitectură sau de cultură digitală.  Bright Cityscapes este apropiat spiritului proiectului UrbanLink 15’ dezvoltat de ErgoWork cu contribuția GreenForest.

Universitatea de Vest din Timișoara vă așteaptă duminică, 19 februarie, orele 18, să luați parte la un dialog, cu Peter Sloterdijk şi Andrei Ujică, despre idei care schimbă lumea. Evenimentul face parte din programul Reflections al UVT, din cadrul TM 2023, program de asemenea apropiat proiectelor UrbanLink 15’ şi Meaning and Fusion of Work.

Întregul program al Deschiderii Oficiale TM2023 se găsește aici: https://opening.timisoara2023.eu/program/

Cultura este liantul care zideşte!

Tajo

Lucrarea “Coloana citată 21062022”, realizată de către artistul TAJÓ. Fotografie din cadrul proiectului  Iulius Outdoor Office Day., componentă program Meaning and Fusion of Work.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro