2014: De prin targurile inceputului de an

2014: De prin targurile inceputului de an

Pentru industria mobilei, fiecare an incepe cu unul din cele mai importante targuri internationale de profil, respectiv Targul de Mobila de la Koln. Anul acesta targul s-a desfasurat in perioada 13 – 19 ianuarie, a avut circa 120.000 de vizitatori din 129 de tari, in crestere fata de editia anterioara, creand astfel sperante pozitive in privinta pietei de mobila la nivel global in 2014. Targul a avut un numar de 1209 expozanti din 52 de tari.

Tendinta generala a fost considerata mixul global cu o tenta romantica conform dorintei oamenilor de confort, armonie a formelor, culorilor si acesoriilor in contrast cu culorile virtuale, stridente, cool ale Internetului. Obiectele sunt alese si plasate deliberat pentru a crea senzatii autentice.

Corpurile de mobilier pentru pereti sunt redefinite in sensul de a fi mai mult elemente de mascare a tehnologiei electronice si a cablurilor decat corpuri de depozitare. Astfel, corpurile de mobilier, continua sa fie de dimensiuni tot mai reduse, discrete, dar concepute pentru a integra tot mai multa tehnologie.

Multicolor – culoarea favorita, albul continua sa fie predilect dar intr-o proportie mai redusa. O larga paleta de culori luminoase revine, mult albastru, violet, cyan, etc. Tot spectrul de tonuri naturale au un rol important in cadrul elementelor de lemn ale mobilierului.

S-a constatat o reorientare de la suprafetele tapitate (canapele, saltele) mai tari, dure, rigide la suprafete tapitate mai moi, fine, placute tactil.

O atentie deosebita a fost acordata bailor. Tehnologiile si interesul crescut acordat de oameni sanatatii fizice au fost convergente in incercarea de a defini spatiul de baie ideal, spre deosebire de spatiile si dotarile mai modeste din camerele de baie din trecut.

Si pentru partenerul nostru principal din zona scaunelor de birou Topstar, targul de mobila de la Koln, din ianuarie, este unul dintre evenimentele anuale majore. Atentia Topstar a fost asupra colecteie Sitness, fiind prezentate, cateva noi produse promotionale, in cadrul targului.

Colectia Sitness are la baza sistemul de miscare tridimensionala a sezutului brevetat de Topstar “Body Balance joint”. Miscarea tridimensionala a sezutului intareste coloana vertebrala si creaza premisele pentru o postura corecta, musculatura spatelui fiind permanent activa si antrenata.

Topstar s-a concentrat, in cadrul acestui targ, intai asupra scaunelor copiilor, pentru care sederea pe scaun este deja o mare problema, copii stand multe ore pe scaun la scoala dupa care continua acasa cu facutul temelor si joaca pe calculator.

Colectia Sitness 2014In continuare la colectia de scaune pentru copii Sitness Scool au fost prezentate scaunele ergonomice Sitness DS 10, Sitness DS 20, Sitness DS 30 si scaunul executiv Sitness DS 40.

Sitness DS40 2014In luna februarie au mai fost cateva targuri relevante pentru domeniul nostru de activitate. La targul de mobila de la Stockholm partenerii nostri de la Pedralli Italia sunt o prezenta obisnuita in fiecare an. Una din atractiile anului 2014 la Stockholm a fost show-ul acrobatic al producatorului de mobilier Gottessons .  La Amsetrdam in perioada 4-6 februarie s-a desfasurat targul de electronica integrata, reper pentru marca noastra e-Visual dedicata comunicarii digitale. Aici vedete au fost display-urile transparente care aplicate pe o vitrina, atunci cand sunt oprite, lasa vitrina transparenta ca si cand nu ar avea nici un echipament inglobat. Tot in aceasta luna, In perioada 16-20 februarie 2014 la Duseldorf s-a desfasurat si targul dedicat industriei de retail EuroShop unde atentia ne-a fost atrasa in mod special de sistemele de curatare a aerului a elvetienilor de la Air Creative, www.aircreative.com.

PhD. Sebastian Capotescu, 2014