Sustenabilitatea la GreenForest

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Sustenabilitatea la GreenForest

pexels photo 6034779

Sustenabilitatea este un cuvânt foarte des folosit în ultimii ani. Unul dintre motivele pentru care  se întâmplă asta este pentru că tot mai mulți oameni doresc să trăiască într-un mediu înconjurător cât mai puțin compromis, iar dorința aceasta îi face să conștientizeze că este nevoie să fie implicați și să depună eforturi în realizarea acestui proces aparent complicat, dar cu efecte benefice pe termen lung. Un alt motiv este faptul că multe dintre firme, indiferent de dimensiunea lor, au găsit în sustenabilitate un scop și o soluție de a-și desfășura activitatea într-un mod cât mai prietenos cu planeta noastră, cu mediul și cu societatea din care fac parte.

Personal, consider că nicio companie nu-și poate desfășura activitatea într-un mod 100% sustenabil, însă sunt convinsă că fiecare dintre noi, persoane fizice sau companii trebuie să fim conștienți că merită făcut un efort în acest sens și chiar stă în puterea noastră să ne îndeplinim nevoile ținând cont și de impactul acțiunilor noastre asupra mediului și asupra a ceea ce lăsăm generațiilor viitoare.

Din grijă pentru oameni și mediu

Noi, cei de la Greenforest suntem conștienți că fără natură nu putem face afaceri, prin urmare, suntem interesați de starea planetei noastre și suntem orientați spre a ne desfășura activitatea adoptând procese care să fie în armonie cu sustenabilitatea.

Durabilitatea produselor

GreenForest este producător român de mobilier pentru birouri, dar şi furnizor de soluții profesionale integrate de amenajare cu mobilier și management al proiectelor de design interior. Practic, noi propunem și creăm spații de lucru durabile în cadrul cărora angajații să se simtă confortabil și care să le fie sprijin în a performa pe parcursul întregii zile de lucru.

Sustenabilitatea la Greenforest

Designerii noștri caută să propună proiecte care să satisfacă atât tendințele actuale ale spațiilor de lucru, cât și nevoia ca acestea să fie eficiente și în acord cu principiile sustenabilității. Ținem cont de economia de resurse, de spațiu, propunem posturi de lucru nepersonale și spații care să fie folosite de cât mai multe persoane.

Ne concentrăm atenția pe dezvoltarea de produse cu impact ecologic redus pe parcursul întregului ciclu de viață. Este important ca produsele noastre să trăiască mult timp pentru că acesta este unul dintre factorii care contribuie puternic la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Reciclarea și evitarea risipei

Compania noastră stabilește întâlniri de instruire cu tot personalul pentru a se asigura că fiecare dintre noi știe ce are de făcut în direcția sustenabilității.

Alte două aspecte la care ținem foarte mult sunt managementul produselor şi proceselor care este orientat spre evitarea risipei de materiale și desfăşurarea proceselor tehnologice de fabricație în care se evită folosirea de produse chimice periculoase. De asemenea, tehnologiile de ultimă generație pe care le folosim sunt în avantajul nostru nu doar pentru a produce mobilier de calitate, ci și pentru a avea un consum de energie la un nivel foarte scăzut.

Integrarea unui procent cât mai mare de materiale reciclabile în produse, reducerea cantității de deşeuri rezultate în urma ambalării produselor sunt responsabilitatea noastră. Recuperăm ambalaje de la client pe care le prelucrăm și apoi le refolosim.

Monitorizăm în permanență consumul de gaz metan, combustibil auto și energie electrică în scopul optimizării lui. Pentru a reduce impactul asupra mediului a mijloacelor de transport, încercăm pe cât posibil să menținem colaborări cu furnizorii locali. Având colaborări pe termen lung cu furnizori de materie primă sau de produse care se dezvoltă continuu și la care să găsim aproape tot ce avem nevoie, putem, de asemenea, reduce numărul transporturilor.

Ca materie primă folosim în principal PAL din clasa E1 și MDF. Aceste plăci semifabricate sunt o resursă regenerabilă, iar pentru realizarea lor se folosește integral materialul lemnos. Furnizorul nostru folosește materie primă din păduri certificate FSC. Este important pentru noi să avem furnizori care să fie certificați și responsabili cu mediul.

Mentenanță și reparații

Noi considerăm ca fiind un avantaj faptul că suntem și producători pentru că astfel putem oferi mentenanță clienților. Spre exemplu, în cazul unor accidente, nu se generează mai mult deșeu pentru că se aruncă întreg obiectul de mobilier, ci venim și înlocuim doar componentele deteriorate.

De ce acest efort îndreptat spre sustenabilitate?

„Ne convine. Nu este un efort dacă privim pe termen lung, poate fi avantajos pentru companie, consumul din multe puncte de vedere este mai mic, iar cel mai important facem ceva să avem grijă și de mediul în care trăim. Ce vom face în câțiva ani când ne vom trezi îngropați în mormane de deșeuri și o să fie mai greu să luăm măsuri?”  Ciprian Oșan, Cofondator&Managing Director GreenForest

Este de datoria fiecăruia dintre noi să fie mai atent cu resursele pe care le folosește, cu mediul în care trăiește, cu ce lasă în urma sa. În fiecare an, pe 5 iunie este aniversată Ziua Mondială a Mediului ca un apel la a conștientiza importanța acțiunilor noastre asupra mediului înconjurător. La GreenForest, fiecare zi a anului este dedicată oamenilor și mediului.

 

Autor: Anca Savu

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro