Sensul şi fuziunea muncii în Socolari, satul artiştilor

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Sensul şi fuziunea muncii în Socolari, satul artiştilor

Socolari Tajo Iosif

În perioada 16-17 iunie, zona satului artiştilor din Socolari a fost locul unde s-au întâlnit arta, design-ul, literatura şi natura. Evenimentul a avut loc la inițiativa ErgoWork Society, prin proiectul Meaning and Fushion of Work şi cu susținerea GreenForest.

Primul atelier care a avut loc a fost cel de scriere creativă, coordonat de scriitorul Horea Sibişteanu, cu asistență din partea editorului şi coordonatorului colecției n’autor de la editura Nemira, Eli Bădică. Cel de-al doilea atelier a fost cel de arte plastice, coordonat de artistul plastic Tajo Iosif, cu asistență din partea profesorului Răzvan Clondir de la Universitatea Națională de Arte din Bucureşti.

Fuziunea între cele două ateliere s-a realizat prin intermediul unui fragment din proza “Piramida” a autoarei Ioana Gosman, participantă la atelierele de la Socolari, textul fiind scris pentru concursul “Munca în Viața Cotidiană la Orizontul Anului 2040”, sponsorizat de asemenea de către GreenForest:

Cărți pe care le-am scris.
Sunt demodate, inutile, scufundate în torentul de informații, dezmembrate și fărâmițate, transformate în “surse primare”, hrănind, împreună cu altele, sistemele de colectare, ierarhizare multiplă și interconectare a informațiilor […]

Textul a fost transpus de studenții Facultății de Arte şi Design din cadrul Universității de Vest şi Universității Naționale de Arte București într-o lucrare de compoziție colectivă concepută şi coordonată de Tasi Tajo Iosif.

SATUL ARTIŞTILOR SOCOLARI

Autoarele care au luat parte la atelierul de scriere creativă au făcut parte din lista celor care au participat la concursul “Munca în Viața Cotidiană la Orizontul Anului 2040”, o temă de mare interes având în vedere dezvoltarea rapida a digitalizării:

– Maria Boambă, proza “Calea bună”;

– Issabela-Andreea Ivanof, proza “Deadline”;

– Ioana Gosman, proza “Piramida”.

Participanții la atelierul de arte plastice au fost, în principal, cei care au luat parte la concursul Urban Link 15′, ediția 2023: Popa Daria, Bihori Sabrina, Petrescu Bianca, Adam Alexandra, Caravețeanu Ioana, Costea Maria, Iernea Diana, Ișpan Adelina, Gheorghioiu Andreea, Luțaru Paula, Popa Andrei, Andreas Buciu, Laura Argeşeanu.

 

Evenimentul face parte din seria Meaning and Fusion of Work inițiată de Societatea ErgoWork cu finanțare în special din partea companiilor GreenForest, Atos şi Eviden.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro