Salone del Mobile 2022 – noi tendinţe în amenajarea spaţiilor

Salone del Mobile 2022 – noi tendinţe în amenajarea spaţiilor

În perioada 7-12 iunie, a avut loc cea de-a 60-a ediţie a Salone del Mobile. Cu această ocazie, pentru câteva zile, Milano a fost oraşul care a oferit vizitatorilor săi un program abudent în întâlniri tematice şi oferte comerciale. Personalități de renume din lumea designului, tehnologiei, artei, performanței, educației și comunicării au participat la discuțiile organizate de Salone. Scopul acestora a fost, nu doar promovarea designului, ci şi implicarea celor care activează în acest domeniu în proiectarea dezvoltării durabile şi implicarea într-o transformare ecologică.

Un pas important pe care l-a făcut comitetul Salone a fost aderarea la Pactul Global al Naţiunilor Unite. Prin această iniţiativă a cerut companiilor să adopte și să susțină valorile sustenabilității pe termen lung, să promoveze o mai mare responsabilitate față de mediu, să susțină protecția drepturilor omului și să lucreze împotriva corupției în toate formele ei.

Tendinţe 2022

Una dintre cele mai evidente tendințe de la Salone din acest an a fost utilizarea de nuanțe pământii, maro ars, crem și diverse nuanțe de bej. Toate acestea au fost completate cu palete de culori armonioase şi diverse, cu nuanțe de verde, albastru și teracotă pentru a crea un aspect sofisticat, dar care ancorează subtil spațiul.

Pentru a sublinia importanța responsabilității față de mediu, la ediţia de anul acesta a Salone del Mobile, a existat o absență notabilă a materialelor plastice și a compușilor artificiali. Noua tendinţă în viitoarele proiecte de amenajarea a spaţiilor este folosirea materialelor tradiţionale precum lemnul, fibrele naturale, cărămizile, piatra, marmura şi textilele naturale (in şi bumbac). Pentru piesele de mobilier expuse la Salone au fost folosite inclusiv alama, cuprul, nuanțele slabe de metal, împreună cu sticla colorată și șlefuită cu scopul de a accentua piesele.

Anul acesta, în loc de forme geometrice structurate, care au fost relativ populare în ultimul deceniu, majoritatea pieselor de mobilier şi accesoriile au luat forme curbate și organice, generând un sentiment de confort, accesibilitate și joacă.

Furnizori GreenForest prezenţi la Salone del Mobile:

SOFTLINE este este brand specializat în sectorul scaunelor. De-a lungul a 40 de ani de istorie, SOFTLINE a furnizat pieței design-uri inovatoare datorită cercetării continue a formelor expresive și a combinațiilor de materiale.

PEDRALI este o companie italiană care produce mobilier cu design contemporan. Colecția prezentată în cadrul Salone del Mobile este rezultatul unei cercetări riguroase și atente pentru a crea produse de design industrial funcționale și versatile din metal, plastic, lemn și tapițerie, chiar şi combinate între ele.

INFINITI este un brand tânăr născut în 2008, care oferă mobilier conceput pentru mediul de lucru, pentru relaxare și socializare. Creativitate, inovație tehnologică, design-thinking: acestea sunt conceptele cheie pentru înțelegerea filozofiei Infiniti, care propune accesorii de mobilier – scaune, taburete, mese, canapele – create pentru nevoile vieții contemporane.

Infiniti

infiniti2

FANTONI este o entitate industrială de succes pe piața internațională în producția de mobilier de birou, PAL și panouri MDF. De la autoproducția de energie până la dezvoltarea de noi materiale, de la cercetarea ergonomică până la designul durabil, de la producția de cleiuri și rășini până la promovarea culturală, circuitul se reînnoiește constant, pe măsură ce îşi menţine focusul pe un obiectiv neschimbat: oamenii, sănătatea şi confortul lor.

Fantoni

Fantoni2

 

GABER interpretează acel echilibru între măiestrie și industrie prin crearea de mobilier care poate să satisfacă gusturile și nevoile publicului internațional, cu un nivel ridicat de personalizare și o gamă largă de finisaje. Eficienţa producţiei, cercetarea continuă şi atenţia la detalii permit realizarea de scaune, mese, sisteme fonoabsorbante şi accesorii de mobilier: soluţii de amenajare practice, versatile şi durabile.

 

Salone del Mobile

gaber 04

gaber 01

QUINTI a fost fondată în 1975 și s-a dezvoltat ca producător de componente metalice pentru scaune și canapele. 1993 a fost anul care a determinat punctul de cotitură în istoria companiei. Sosirea în companie a lui Mirko Quinti a început cu un proces de dezvoltare de neoprit care încă durează. Fotoliile, mesele și accesoriile Quinti pentru birou sunt inspirate din conceptul de design funcțional. Combină căutarea formelor originale cu dorința de a crea produse practice și funcționale.

Salone del Mobile Quinti

Quinti 2

Quinti 3

RESOL a fost fondată în 1961 şi produce produse cu valoare adăugată ridicată în design, inovație, durabilitate și tehnologie. Resol este sinonim cu „Îmbracă-ți spațiul”. Brandul spaniol lucrează cu designeri recunoscuți la nivel internațional.

Resol2

Resol3

Resol1 Salone del Mobile

 

Sursă fotografii: https://www.salonemilano.it/en