Plante naturale în birou? De ce da?

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Plante naturale în birou? De ce da?

Plante în birou

Utilizarea plantelor naturale în spațiile pentru birouri aduce numeroase avantaje, atât pentru mediu, cât și pentru angajați. Iată câteva dintre beneficiile utilizării plantelor pentru birou:

Ajută la îmbunătățirea calității aerului

Plantele pentru birou ajută la purificarea aerului prin absorbția dioxidului de carbon și prin eliminarea substanțelor toxice existente în aer. Ele eliberează oxigen și umiditate, ceea ce poate contribui la creșterea calității aerului și la reducerea simptomelor asociate cu sindromul clădirii bolnave, cum ar fi ochi iritați, dureri de cap sau oboseală.

Reduc zgomotul

Anumite plante pentru birou, precum cele cu frunziș dens și moale, pot ajuta la absorbția sunetelor și reducerea zgomotului ambiental într-un birou aglomerat. Aceasta poate contribui la un mediu de lucru mai liniștit și mai concentrat.

 

Cresc productivitatea și creativitatea

Studiile au arătat că prezența plantelor naturale în birou poate îmbunătăți atenția, concentrarea și starea de spirit a angajaților. Acest lucru poate duce la o creștere a productivității și a creativității în activitățile de lucru.

Reduc stresul și oboseala

Privitul plantelor verzi și a naturii poate avea un efect calmant și relaxant asupra angajaților. Plantele pentru birou pot ajuta la reducerea nivelului de stres și a oboselii mentale, contribuind la un mediu de lucru mai plăcut și mai echilibrat.

 

Îmbunătățesc vizual decorul și atmosfera

Plantele pentru birou adaugă un aspect natural și estetic plăcut în orice spațiu de lucru. Ele pot îmbunătăți decorul biroului și pot crea o atmosferă mai plăcută și mai relaxantă pentru angajați.

Stimulează interacțiunea socială și colaborarea

Plantele pentru birou pot crea un punct focal într-un spațiu de birouri, care poate stimula interacțiunile sociale și colaborarea între angajați. Ele pot deveni subiecte de conversație și pot aduce o notă de prospețime și distracție în mediul de lucru.

Absorb radiațiile electromagnetice

Anumite plante naturale, cum ar fi crizantemele sau ferigile, au capacitatea de a absorbi parțial radiațiile electromagnetice emise de echipamentele electronice, cum ar fi computerele sau telefoanele mobile.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele utilizării plantelor naturale pentru birou. Cu toate acestea, este important să alegeți plante care se potrivesc mediului de lucru și cerințelor angajaților și să le îngrijiți corespunzător pentru a beneficia de toate avantajele pe termen lung.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro