Office trends in 2019

Office trends in 2019

Cele mai importante tendințe în amenajarea spațiilor de birouri pentru Europa se regăsesc la cel mai important târg de mobilier și facilități pentru birouri care se desfășoară la Koln – Germania odată la 2 ani. Ultima ediție a avut loc în perioada 23 – 27 octombrie, iar din discuțiile și observațiile făcute atât la partenerii direcți GreenForest cât și la celelalte branduri importante din Europa se pot sintetiza câteva tendințe.

În general, în amenajările spațiilor de birouri, cromatica principală din amenajări se păstrează pe intervale de timp mult mai lungi decât în cazul amenajărilor rezidențiale. În prezent, însă, se poate observa un trend general de înlocuire în special a culorilor saturate din tapițerii, cu unele mai puțin saturate – pastelate. Partenerul nostru Sedus, a pregătit pentru evenimentul de la Koln, intreaga sa nouă colecție de culori, cu recomandări specifice pentru culorile si combinațiile de culori specifice diverselor tipuri de spații din birouri.

GreenForest tendinte 2019

Zonele de liniște au fost un subiect tratat de o mare parte dintre expozanți. Astfel, dacă avem spații mai largi în care dorim să păstrăm liniștea pot fi introduse cabine telefonice pentru convorbirile telefonice sau în cazul în care avem zone mai largi zgomotoase se pot folosii camerele acustice ca focus room sau întâlniri în care se poate păstra și confidențialitatea. Fantoni, cu soluțiile Acoustic Room, este în continuare una din cele mai bune opțiuni pentru tratarea acestor spații.

Fantoni acoustic room Orgatec

Alte observații sunt legate de generalizarea posturilor de lucru sit-stand la care se adaugă o diversitate mai mare a structurilor pentru acest tip de birouri și mai multe facilități din zona electro & IT. Astfel, Bachmann a prezentat stația de lucru cu acumulator reîncărcabil care asigură autonomia postului de lucru, nemaifiind necesară conectarea la o sursă de curent cu cablu, aplicații care permit managementul și securizarea locker-ului prin integrarea cu sistemul de Control Access, sau aplicații care permit un mai bun management al posturilor de lucru în cazul birourilor flexibile așa cum este aplicația se:connects de la Sedus.