Înălțimea optimă a biroului şi SitStand-urile

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Înălțimea optimă a biroului şi SitStand-urile

Capture 3

Înălțimea biroului trebuie să fie corect adaptată la dimensiunile fiecărui utilizator. Postul de lucru, ca ansamblu scaun – masă, poate fi complet adaptat ergonomic doar în condițiile în care și blatul mesei poate fi reglat în înălțime, vezi și Colecția Tehno Tcolectia de mobilier de birou reglabil MOVI sau birourile reglabile SitStand.

Ce este un SitStand?

Înălțimea optimă a biroului Birou SitStand SES KD1401

Birou SitStand SES KD140

Am putea spune că există, de câțiva ani deja, un trend în domeniul mobilierului de birou, iar acesta este reprezentat de SitStand-uri. Acestea sunt birouri reglabile pe înălțime, care sunt recomandate pentru lucrul alternativ, adică pentru a lucra stând pe scaun, alternând cu lucru din picioare.

Pentru că se poate regla pe înălțime, acest tip de birou este indicat şi ca birou pentru copii, putând fi reglat corespunzător pe măsură ce copilul creşte.

Ce vedeți în imaginea alăturată este un model de SitStand KD140. Acesta are o structura metalică ajustabilă cu 2 motoare electrice pe înălțime între 65 şi 129 cm. Sarcina maximă suportată de structură este de 98 kg. Are canal de organizare cabluri şi 2 capace de trecere rotunde incluse.

Scală pentru înălțimea optimă a biroului

Corelarea între înălțimea optimă de lucru necesară în activitățile de birou atât în poziție aşezat pe scaun, cât şi în picioare şi dimensiunile fiecărui utilizator se poate vedea pe următoarea scală:

Înălțimea optimă a biroului

Scală înălțimea optimă de lucru

Ce să nu înțelegi greşit despre SitStand?

Cum de multe ori se întâmplă ca trend-urile să fie adoptate greşit sau în exces, vreau să atrag atenția asupra unor aspecte:

  • Statul în picioare pe o lungă perioadă de timp pune şi mai multă presiune pe spate şi pe picioare, implicit pe tălpi. Acest tip de birou NU este pentru a lucra numai din picioare, doar dacă acest lucru se întâmplă pe o perioadă scurtă de timp;
  • Riscul crescut de apariție a varicelor se datorează şi statului în picioare pe perioade lungi de timp pentru că astfel se măreşte presiunea în venele picioarelor;
  • Statul în picioare prelungit este mult mai solicitant şi pentru sistemul circulator putând duce la apariția problemelor circulatorii, hipertensiune arterială, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Ce mulți au înțeles greşit, a fost că SitStand-urile sunt pentru a lucra din picioare şi că acest stil de lucru este mai benefic decât a lucra din poziția aşezat. Total greşit. Alternarea între șezut și statul în picioare pe tot parcursul orelor de lucru, pauzele de mişcare, acesta este modul ideal de lucru, chiar şi dacă ai reglată înălțimea optimă a biroului.

Se recomandă ca la 50 minute – 1 oră să te ridici de la birou şi să faci câțiva paşi sau chiar câteva exerciții uşoare. Mersul periodic pe loc, ridicarea pe vârful degetelor sau genuflexiunile pot ajuta cu adevărat la minimizarea durerii și a acumularii de sânge.

Prin urmare, este bine ca pentru activitățile de birou să se creeze condiții pentru alternarea muncii în poziție aşezat cu cea în picioare pentru că astfel poate fi îmbunătățită sănătatea angajaților şi implicit productivitatea acestora.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro