Implică-ţi angajaţii în amenajarea spaţiului de lucru

Implică-ţi angajaţii în amenajarea spaţiului de lucru

Amenajarea spațiului de lucru poate fi o adevărată provocare pentru angajatori. În formarea şi comunicarea imaginii unei companii, angajaţii au un rol important care încă se întâmplă să fie subestimat de către angajatori. Felul în care oamenii gândesc sau se comportă vis-a-vis de locul lor de muncă este un canal de comunicare cu un mare potenţial. Ce au de făcut companiile în acest caz? Să acorde mai multă atenţie designului locaţiei pe care îl pun la dispoziţia angajaţilor este un prim pas care ar putea fi făcut.

Cum poți implica angajații în amenajarea spațiului de lucru?

Află care le sunt nevoile pentru a putea lucra cu mai mult succes, înțelege care sunt cerințele sarcinilor acestora, ține cont de cultura organizațională. Dacă ești un designer care urmează să proiecteze un spațiu de lucru, poate că este o idee bună să stai de vorbă cu angajații în legătură cu modul în care tu i-ai putea ajuta să-și optimizeze performanța. Implicarea lor în realizarea proiectului de design te va ajuta cu siguranța mai mult decât ar face-o câteva imagini de pe net.

Companiile care își implică angajații în amenajarea spațiilor de lucru arată că le pasă de aceștia, că își apreciază oamenii și implicit le oferă și o doză de control asupra experiențelor pe care le au la birou.

Ce să iei în calcul când amenajezi un spațiu de birouri?

amenajarea spaţiului de lucru

Relax corner – GreenForest concept

Atunci când alegi mobilierul de birou, trebuie luat în calcul modul în care acesta îi face pe angajați să se simtă având în vedere că aceștia își petrec cea mai mare parte a timpului la job.

De asemenea, un birou aglomerat are nevoie de soluții pentru spații de depozitare deoarece dezordinea spațiului poate induce senzația de stres.

Angajații au nevoie de spații de colaborare, de socializare, de zone cu mai multă liniște unde să poată vorbi la telefon, zone care să le confere puțină intimitate, unde să poată avea momente de pace, spații unde să se poată relaxa sau spații unde pot lua masa? Creșterea productivității poate fi influențată de varietatea de spații de lucru pe care le-o oferi angajaților tăi.

Ține cont de starea de sănătatea angajaților, mobilierul de birou ergonomic este o soluție excelentă pentru prevenția sau ameliorarea durerilor de spate  a căror cauză este șederea îndelungată într-o postură necorespunzatoare.