GreenForest te invită la film – „PASO DOBLE – arhitecții Silvia și Radu Grumeza”

GreenForest te invită la film – „PASO DOBLE – arhitecții Silvia și Radu Grumeza”

Paso doble

 Greenforest te invită în 23 februarie 2023, ora 18, la premiera filmului „PASO DOBLE. ARHITECȚII SILVIA ȘI RADU GRUMEZA”.

Seria filmelor dedicate personalităților arhitecturii timișorene, „Portret vertical”, vă propune o nouă întâlnire. De această dată veți cunoaște două nume importante în ecuația urbanismului timișorean, arhitecții Silvia și Radu Grumeza pe care i-a unit o frumoasă poveste de dragoste ce a dăinuit mai bine de șaptezeci de ani. Silvia Grumeza a rămas în sufletul orașului drept creatoarea Parcului Botanic iar soțul său, Radu Grumeza, a fost ani mulți architect șef al județului și municipiului, participând cu discreție la momente de seamă în devenirea orașului înainte de 1989.

În vremuri sumbre în care „tovarășii” de la partid dețineau „Adevărul Absolut” în toate domeniile sociale, conducând cu ignoranță și discreționar destinele urbei, o mână de arhitecți se încăpățânau în a-i înfrunta cu argumentele profesiei, opunându-se deciziilor aberante și încercând, cu disperare, a apăra moștenirea trecutului, a trasa liniile unui prezent rațional și sperând la un viitor revenit în matca valorilor europene.

Silvia și Radu Grumeza sunt, în rândul arhitecților timișoreni, două nume ce merită respectul și recunoștința noastră. Cele 50 de minute ce le sunt dedicate subliniază, prin documente și mărturii pagini neștiute până acum în istoria arhitecturii Timișoarei, vorbind despre destinul unei familii în care pasiunea pentru cultură, artă și vocație umanistă s-au moștenit de-a lungul generațiilor.

Realizatorii filmului, Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, coordonatoarea proiectului arh. Oana Sârbu, vă invită să participați la premiera de gală a acestei noi producții a O.A.R.Timișoara, joi, 23 februarie 2023, ora 18, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.