GreenForest te invită la film – „PASO DOBLE – arhitecții Silvia și Radu Grumeza”

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

GreenForest te invită la film – „PASO DOBLE – arhitecții Silvia și Radu Grumeza”

Paso doble

Paso doble

 Greenforest te invită în 23 februarie 2023, ora 18, la premiera filmului „PASO DOBLE. ARHITECȚII SILVIA ȘI RADU GRUMEZA”.

Seria filmelor dedicate personalităților arhitecturii timișorene, „Portret vertical”, vă propune o nouă întâlnire. De această dată veți cunoaște două nume importante în ecuația urbanismului timișorean, arhitecții Silvia și Radu Grumeza pe care i-a unit o frumoasă poveste de dragoste ce a dăinuit mai bine de șaptezeci de ani. Silvia Grumeza a rămas în sufletul orașului drept creatoarea Parcului Botanic iar soțul său, Radu Grumeza, a fost ani mulți architect șef al județului și municipiului, participând cu discreție la momente de seamă în devenirea orașului înainte de 1989.

În vremuri sumbre în care „tovarășii” de la partid dețineau „Adevărul Absolut” în toate domeniile sociale, conducând cu ignoranță și discreționar destinele urbei, o mână de arhitecți se încăpățânau în a-i înfrunta cu argumentele profesiei, opunându-se deciziilor aberante și încercând, cu disperare, a apăra moștenirea trecutului, a trasa liniile unui prezent rațional și sperând la un viitor revenit în matca valorilor europene.

Silvia și Radu Grumeza sunt, în rândul arhitecților timișoreni, două nume ce merită respectul și recunoștința noastră. Cele 50 de minute ce le sunt dedicate subliniază, prin documente și mărturii pagini neștiute până acum în istoria arhitecturii Timișoarei, vorbind despre destinul unei familii în care pasiunea pentru cultură, artă și vocație umanistă s-au moștenit de-a lungul generațiilor.

Realizatorii filmului, Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, coordonatoarea proiectului arh. Oana Sârbu, vă invită să participați la premiera de gală a acestei noi producții a O.A.R.Timișoara, joi, 23 februarie 2023, ora 18, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro