GreenForest susține cercetarea colaborativă Urban Link 15′

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

GreenForest susține cercetarea colaborativă Urban Link 15′

2 persoane aceeasi incapere

Începând cu data de 15 martie 2021 se lansează public demersul Urban Link 15′ odată cu lansarea concursului destinat studenților Urban Link – Timişoara 15′.

Urban Link 15′ este o inițiativă de cercetare colaborativă a locurilor de muncă, a comunităților de locuire şi a relațiilor dintre locurile de muncă şi spațiile de locuit în contextul conceptelor “Hybrid Work” şi “15 Minutes Cities”.

Pandemia a accelerat megatendințele care se manifestau pe piața muncii şi, mai ales, creşterea ponderii lucrului de acasă sau de oriunde ne-am afla şi a digitizării care deserveşte lucrul de la distanță. Munca hibridă, atât de acasă, sau alte deplasări, cât şi din spațiile organizațiilor în care lucrăm, va rămâne o metodă de lucru importantă, datorită implicațiilor pozitive, atât economice, cât şi ecologice, dar și datorită echilibrului mai bun creat între viața personală și profesională.

Pe de altă parte, schimbările climatice şi dezechilibrele ecologice care le generează sunt principala provocare a secolului XXI, iar aici, organizarea socială, urbană, are o responsabilitate majoră. În plan urbanistic, mişcarea de “redare a oraşelor oamenilor” prin “eliberarea de maşini individuale” şi creşterea  zonelor verzi, umede este de asemenea o tendință accelerată şi de pandemie, iar un concept în sensul acesta este “15 minutes cities”.

Printre aspectele pozitive relevate în pandemie, pentru multă lume, se numără redescoperirea naturii, a oamenilor şi a arhitecturii din imediata vecinătate. În acelaşi timp, au devenit mai pregnante şi dezavantajele lucrului de acasă ca privarea de socializare directă cu comunitatea profesională şi dispariția rutinei de pregătire și deplasarea de acasă la locul de muncă şi înapoi. În plan fizic, deplasarea la locul de muncă presupune mișcare și ieșire în aer liber, elemente esențiale pentru sănătatea umană.

Urban Link 15′ îşi propune să contribuie la identificarea de stiluri de viață mai sănătoase şi dezvoltarea de facilități sustenabile care să le susțină, atât economic, cât şi ca impact social şi de mediu. Focalizarea cercetării Urban Link 15’ este asupra relației dintre spațiile de lucru organizaționale, spațiile de locuire şi spațiile de coworking de proximitate care pot compensa atât nevoia de relaționare profesională, mişcare în aer liber, pe culoare naturale, cât şi necesitatea de dezvoltare a comunităților de locuire.

Între 15 şi 31 martie aşteptăm studenții din Timişoara care studiază arhitectură, design interior, management, inginerie sau ştiințe să se înscrie la concursul Urban Link – Timişoara 15′.

Concursul are o secțiune pentru participare individuală cu tema “Mobilier Ergonomic pentru Lucru” în care oferim 3 premii în valoare 1.500 lei, 750 lei şi 500 lei, iar cel puțin unul din proiectele câştigătoare va beneficia şi de execuția modelului prototip de către GreenForest.

Alături de secțiunea destinată participării individuale sunt două secțiuni destinate competiției de echipe cu un număr de 3 – 5 membrii fiecare. Cele două secțiuni au ca teme: “Soluții de lucru si locuire in cadrul conceptului Urban Link 15’” şi “Soluții de mobilitate si urbanism in contextul Timişoara 15’ bazate pe canale si grădini verzi – albastre”. Pentru fiecare secțiune oferim un premiu de câte 1.500 lei pentru studiul teoretic – bibliografic şi câte 2.000 lei pentru implementarea unui concept pilot care poate fi sub formă de instalație de artă urbană. Echipele mixte formate din studenți de la discipline diferite vor fi punctate suplimentar.

Toți participanții trebuie să ia parte la 3 workshop-uri gratuite, unul dedicat ergonomiei şi managementul mediului de lucru susținut de Societatea ErgoWork la showroom GreenForest, unul dedicat coworking-ului şi locuirii în spațiul F O R şi unul dedicat culoarelor şi grădinilor verzi – albastre la Grădinescu GreenFeel.

Mai multe detalii despre concurs aici: https://urbanlink15.wordpress.com/2021/02/08/competitia-urban-link-timisoara-15/

Demersul Urban Link 15′ a fost inițiat de către Societatea ErgoWork şi este finanțat de către GreenForest, dar orice altă contribuție pentru dezvoltarea inițiativei este binevenită şi apreciată.

Concursul Urban Link – Timişoara 15′ este organizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timişoara prin Facultatea de Management in Producție şi Transporturi – Centrul de Cercetare în Inginerie şi Management (Laborator EcosEc), Fundația Comunitară Timişoara (FCTM), Echpa F O R şi Asociația de la 4.

Grafică Alexandru Plosceanu

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro