Flexibilitate la birou şi managementul posturilor de lucru

Flexibilitate la birou şi managementul posturilor de lucru

Cu siguranţă orice companie îşi doreşte să poată gestiona cât mai bine resursele pe care le are. În vremurile actuale, când totul pare că se întâmplă cu rapiditate, digitalizarea a luat amploare, iar acest aspect nu face decât să forţeze atât companiile, cât şi angajaţii să se orienteze către flexibilitate pentru a putea să acţioneze cu eficienţă.

Flexible Offices sau Desk-Sharing

Indiferent că este vorba de pandemia prin care tocmai am trecut sau că angajaţii preferă lucrul de acasă, că sunt implicaţi în şedinţe sau proiecte numeroase, multe dintre birourile companiilor nu mai sunt folosite permanent. De asemenea, există şi situaţii în care compania permite angajaţilor săi flexibilitate în alegerea locului în care vor să lucreze.

Pentru ca firmele să nu ajungă la costuri inutile,  pot lua în calcul punerea la dispoziţia angajaţilor a unor spaţii de Share Desk pe care aceştia să le poată folosi atunci când au nevoie ocazional de un birou.

Sistemul iotspot – oportunitate pentru managementul inteligent al locului de muncă

Spaţiile de lucru flexibile oferă angajaţilor sau echipelor libertatea de a lucra unde, când și cum doresc. DESK 2 de la BACHMANN este un bloc de prize care poate fi echipat cu diferite module de comunicare. Datorită platformei inteligente iotspot care se poate integra în DESK2 şi care are disponibilă o aplicaţie intuitivă, rezervarea unui birou liber devine foarte facilă pentru orice angajat. Mobilierul GreenForest se poate accesoriza la cerere cu acest tip de prize cu sistem iotspot integrat.

Flexibilitate la birou cu Bachmann iotspot

Bloc de prize BACHMANN cu iotspot integrat

Iată doar câteva dintre avantajele folosirii sistemului de rezervare iotspot:
 • aplicaţia este foarte intuitivă;
 • aplicaţia afişează o hartă a birourilor care au acest sistem integrat;
  BACHMANN iotspot Flexible Offices

  Aplicaţia iotspot

 • poţi să găseşti şi să rezervi cu uşurinţă o staţie de lucru disponibilă;
 • având în vedere că îţi poţi rezerva biroul de oriunde, de acasă sau din mijlocul de transport, poţi ajunge relaxat la birou, fără teamă că nu prinzi loc liber şi că ai pierdut timpul în trafic;
 • prin intermediul funcţiei de căutare, poţi să îţi găseşti şi să îţi rezervi locul lângă colegul de proiect;
 • le poţi trasmite colegilor cu care doreşti să interacţionezi  un link prin care să îşi poată face rezervarea;
 • platforma oferă angajatorului analize şi rapoarte despre gradul de ocupare al posturilor de lucru în conformitate cu GDPR;
 • rapoartele oferite de platformă oferă companiei posibilitatea de a gestiona resursele în mod inteligent.

 

 

Studiu privind flexibilitatea la birou

În luna iulie a anului 2018, Asociația Română de Facilitiy Management – ROFMA, Transilvania Business, Pin Magazine, Fab Lab Iași, Banat IT, Archibus Solution Center și GreenForest au efectuat un studiu sub genericul “Fii flexibil la birou”, având ca temă noile modalități de lucru, din perspectiva performanței organizaționale și a feedback-ului oamenilor din birouri. Articolul de pe blogul GreenForest cuprinde detalii cu privire la rezultatele obţinute în urma realizării acestui studiu.

Concluzia a fost că soluția cea mai potrivită este un mix între lucrul de acasă și lucrul la birourile companiei, în spații de tip flex office sau în spații închiriate, de tip coworking.