Despre Workplace Management de la Bucuresti la Viena si Stuttgart

Despre Workplace Management de la Bucuresti la Viena si Stuttgart

Luna noiembrie a fost una a conferințelor dedicate prezentării rezultatelor studiilor despre Workplace Management realizate de GreenForest și parteneri. În 8 noiembrie a fost Conferința internațională ROFMEX 2018, organizată de Asociația Română de Facility Management [ROFMA], conferința în cadrul căreia am dezbătut rezultatele studiului “Fii flexibil la birou” și concluzia principală conform căreia munca de birou doar de acasă nu este o soluție potrivită nici pentru anagajat și nici pentru angajator.

După București a urmat Congresul Internațional “Real Estate and Facility Management” din 15-16 noiembrie, de la Viena, unde a fost o prezentare completă atât a rezultatelor studiului “Fii flexibil la birou” cât și a studiului de caz realizat în sediul central al unei companii de asigurări importante din România în care am analizat oportunitatea și soluțiile de reducere a spațiului de lucru cu 20% prin implementarea lucrului de acasă parțial și prin replanificarea spațiului și locurilor de muncă, toate sub titlul ” Flexibility and Wellbeing for Office Performance on the Romanian Market”.

IFM Viena 2018

Ultima conferință a avut loc la Stuttgart, în cadrul evenimentului Oragtec Meets Bosch, unde am fost prezenți atât în cadrul conferinței “Shape the Future of Work” cât și în cadrul expoziției organizate de Bosch alături de alte nouă mărci importante din piața de mobilier de birou din Europa și nu numai. Tema prezentării GreenForest, atât din cadrul conferinței cât și a expoziției, a fost “Be Flexible, Move Your Life”, generic sub care am prezentat  atât viziunea GreenForest asupra viitorului spațiilor de birouri cu accentul pe 5 cuvinte cheie: work, sit, share, quiet, storage, cât și standul expozițional GreenForest. Noutățile prezentate de GreenForest au fost SitStand-ul dotat cu afișaj electronic al înalțimii blatului și control cu memorie pentru presetarea a trei înălțimi de lucru preferate, încărcător wireless integrat invizibil în blat pentru telefon, cabina telefonică, sistemul de lockere cu închidere electronică care permite integrarea cu sistemul de control acces al clădirii și gestionarea digitală a folosirii spațiilor de depozitare personale. De succes a fost și display-ul mobil pentru spațiile colaborative – share, scaunele cu mișcare tridimensională Topstar – Wagner și tabureții care pot fi folosiți mai ales în poziția stand – în picioare de la birou.

Oragtec meets

Seria de evenimente internaționale a fost inspirațională și stimulativă pentru dezvoltarea proiectelor de cercetare în sfera workplace managementului din 2019.