Design, mișcare și sănătate cu scaunele Wagner

Design, mișcare și sănătate cu scaunele Wagner

Wagner este o marcă tradițională în producția de scaune din Germania, concentrată pe design, mișcare și sănătate la locul de muncă.

În prezent, timpul pe care-l petrecem așezați pe scaun, este de mai mult de 14 ore pe zi, iar acest fapt are ca și consecințe multiple probleme scheleto-musculare. În Germania 50% din populație suferă de dureri de spate, iar 25% din populație suferă de boli cronice aflate în legătură directă cu statul pe scaun. O soluție pentru combaterea problemelor de sănătate generate de această situație este să facem activitatea de la locul de muncă cât mai dinamică, cu cât mai multă mișcare.

Wagner a dezvoltat sistemul de mișcare tridimensională a scaunului brevetat sub marca Dondola. Eficacitatea lui a fost demonstrată de cercetările întreprinse.

Astfel, în anul 2005 a fost întreprinsă o cercetare medicală de către Universitatea din Regensburg, sub coordonarea Prof. Dr. Med. Johannes Grifka.

Cercetarea a fost una calitativă, efectuată asupra 74 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani. Fiecare participant examinat a suferit cel puţin 6 luni de dureri de spate în zona lombară. Persoanele examinate trebuiau să aibă o muncă de birou, de cel puţin 6 ore pe zi, timp de 5 zile pe săptămână. Nici o persoană examinată nu trebuia să ia cu regularitate medicamente de eliminare a durerii.

Principalele rezultate obţinute au fost:

-Înregistrarea scăderii durerilor de spate la cei examinaţi cu 66% (scala vizuală analogică)

Grafic cercetare 2005

-Scăderea dificultăţilor de mişcare lombare în viaţa de zi cu zi cu 50%

-Creşterea stării de bine cu până la 39%

Imagine cercetare 2014

O nouă crecetare, de această dată cantitativă, a fost finalizată în anul 2014.

Astfel, au fost chestionați un număr de 1296 de utilizatori ai scaunelor cu mișcare tridimensională Dondola, din Germania. Dintre respondenţi, 745 au suferit de dureri de spate, iar 425 dintre aceştia au menţionat scăderea durerilor de spate după folosirea scaunelor cu mișcare tridimensională Dondola. Cercetarea completă, în limba engleză, poate fi urmărită aici.

Recomandări privind modul de lucru la birou regăsiți și în articolul: “Simte-te bine şi spor la treabă!!!”