Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Ultimile Articole

Outdoor Office Day Urban Link 15

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design [...]
spatiul de lucru

Spațiul de lucru flexibil în era modernă

În ultimii ani, spațiul de lucru flexibil este unul dintre conceptele care a cunoscut o creștere semnificativă în lumea afacerilor, marcând astfel o schimbare esențială a modului în care ne [...]
pexels fauxels 3184418

Wellbeing la birou

Starea de bine sau wellbeing-ul la birou este un aspect crucial al culturii moderne la locul de muncă. Acesta implică crearea unui mediu care promovează satisfacția şi sănătatea fizică, mentală [...]

Competiția Urban Link 15′ – ediţia 2024

Outdoor Office Day Urban Link 15

Anul acesta se va desfășura cea de a IV-a ediție a concursului Urban Link15’. Inițiat de Societatea ErgoWork și cofinanțat de GreenForest, acest concurs oferă studenților pasionați de arhitectură, design interior, management, inginerie sau științe o ocazie potrivită pentru a-și demonstra creativitatea și abilitățile.

Concursul este structurat în două secțiuni distincte, adresate atât participării individuale, cât și celei în echipă, oferind oportunități variate pentru exprimarea talentului și inovației.

Secțiunea pentru Participare Individuală: Mobilier Ergonomic pentru Lucru

Această secțiune încurajează studenții să exploreze designul de mobilier ergonomic pentru medii de lucru variate, de la birouri corporate la spații de coworking și chiar locuri de lucru de acasă. Cei care participă individual au șansa de a câștiga premii în valoare de 1.500 lei, 750 lei și 500 lei. Proiectele câștigătoare au șansa de a fi prototipate de către GreenForest, oferindu-le studenților posibilitatea de a-și vedea creațiile materializate.

Metodologie concurs design de mobilier ergonomic pentru lucru

Concursul pentru această secțiune se va desfășura în 4 etape. Studenţii care se înscriu la concurs cu această temă, se pot înscrie şi la una din celelalte teme de competiție în echipă.

Termenul limită pentru transmiterea proiectelor este 24 mai 2024, la adresa de email: ergoworksociety@gmail.com.

Jurizarea va fi realizată de către o echipă formată din membrii Societății ErgoWork și parteneri.

Ce trebuie să conțină proiectul?

  • Studiu bibliografic (între 5 şi 10 pagini A4 de text, plus maxim 10 pagini A4 cu imagini, modele, tabele, grafice etc.);
  • Conceptul produsului şi desene cu detalii, randări ale produsului folosindu-se următoarele 2 template-uri corespunzătoare a două planşe:

plansa1 urban link 15

plansa2 urban link 15

Secțiunea pentru Competiția în Echipe: Soluții de Lucru, Locuire, Mobilitate și Urbanism

Această secțiune permite echipelor de 3 – 5 membri să abordeze teme ample din sfera „Soluții de lucru, locuire, mobilitate şi urbanism” în cadrul conceptului Urban Link 15’. Premiile pentru această secțiune sunt în valoare de 3.000 lei, 2.000 lei și 1.000 lei, iar proiectele relevante pentru Societatea ErgoWork pot primi suport financiar și logistic pentru implementare. Conceptele pilot susținute pentru implementare pot fi sub formă de instalație de artă urbană, aplicație sau orice formulă de promovare a principiilor Urban Link 15′.

Echipele mixte, formate din studenți de la discipline diferite, vor fi punctate suplimentar.

Tematici generale

  • Soluții de lucru și locuire în cadrul conceptului Urban Link 15’ . Proiectele se vor concentra pe impactul Hybrid Work asupra spațiilor de lucru ale companiilor, asupra locuirii şi organizării muncii de acasă şi în relație cu spațiile de coworking din vecinătate.

 

  • Soluții de mobilitate si urbanism în contextul Urban Link 15’ bazate pe canale si grădini verzi – albastre. Pornind de la ipoteza că va exista o schimbare comportamentală majoră prin Hybrid Work, în lucrul de acasă şi din spaţiul de coworking din vecinătate, în această temă ar urma să se identifice soluţii urbanistice de integrare a mediului construit în mediul natural, prin canale şi grădini verzi – albastre, pentru a se crea o infrastructură de mobilitate alternativă (mers pe jos, bicicletă, trotinetă) mişcare în aer liber şi agrement care să deservească raza de mişcare determinată generic de 15 minute ca timp.

 

  • Design de mobilier ergonomic pentru lucru. Proiectele se pot referi la mobilier de birou, exceptând scaunul ergonomic de birou, pentru sedii de companii, organizații, spații de coworking, birou de acasă, dar pot fi şi aplicații pentru folosirea laptopului outdoor, spre exemplu în grădini. Această temă este dedicată exclusiv studenților de la arhitectură şi design.

Metodologie concurs „Soluții de Lucru, Locuire, Mobilitate şi Urbanism” în cadrul conceptului Urban Link 15’

Termenul limită pentru transmiterea proiectelor este 24 mai 2024, la adresa de email: ergoworksociety@gmail.com.

Un student se poate înscrie atât la secțiunea dedicată echipelor, cât şi individual la concursul de design.

Jurizarea va fi realizată de către o echipă formată din membrii Societății ErgoWork și parteneri.

Ce trebuie să conțină proiectul?

  • Studiu bibliografic (între 5 şi 10 pagini A4 de text, plus maxim 10 pagini A4 imagini, modele, tabele, grafice etc.);
  • Concept proiect pilot practic / instalație artă urbană, total maxim 10 pagini de text, imagini, modele, tabele, grafice etc.

La concursul pe echipe se pot înscrie echipe deja formate sau studenți individual, urmând a se forma echipe pe baza cererilor de înscriere la concurs în vederea formării de echipe ulterioare prin email transmis la ergoworksociety@gmail.com.

Valabil pentru ambele secțiuni

Termenul maxim de jurizare şi anunțare a câştigătorilor este 13 iunie 2023.

Expunerea lucrărilor şi acordarea diplomelor se va face în cadrul evenimentului Outdoor Office Day, de la Iulius Town, din 13 iunie 2024.

Termenul maxim de efectuare a plății către câştigători este 01 iulie 2024.

Pentru informații suplimentare, consulați articolul de pe pagina ErgoWork Society.

Let's Stay
In Touch

CONTACT US:
Timișoara 300133, România
bd. Simion Bărnuțiu nr. 28
+40 256 490284, +40 256 226621
office@greenforest.ro
București 011469 România,
Galeria World Trade Center, piața Montreal nr. 10
+40 212 306060, +40 318 054123
bucuresti@greenforest.ro
Cluj Napoca 400237, România
str. Septimiu Mureșan nr. 5-7
+40 364 737182
cluj@greenforest.ro